The Ministry of I AM

Den här boken är, trots sin titel, skriven på svenska. Den är en modern version av Tolvstegsprogrammet med ett perspektiv från En Kurs I Mirakler. Den ger dig också tillgång till “hemligheterna” som burits av mystiker sedan urminnes tider och som påvisas av den moderna vetenskapen inom kvantfysik. Den representerar inte den absoluta sanningen. Men den visar dig vägen dit. Boken ger dig inte bara insikt om den oändliga kraft du har inom dig, den ger dig också viktiga praktiska verktyg som hjälper dig att finna sann frid, hälsa och lycka. Allt du behöver finns redan inom dig och dessa 12 steg tar dig hem till allt detta, hem till ditt sanna Jag.

"12-stegsrörelsen har i mer än 80 år genom personlig utveckling och andlighet hjälpt miljoner människor till att hitta tillbaka till livet igen. En Kurs I Mirakler har i nära 50 år hjälpt miljoner att hitta hem i sina hjärtan och till själen. I denna bok kombineras dessa båda krafter på ett enkelt men radikalt fungerande sätt. Detta är inte bara en bok, det är en ny andlig rörelse".
Jai

Bakgrund:
Det hela började för ca 25 år sedan då Jai gick på 12-stegsmöten för att bli nykter. Vänner runt omkring honom såg hans tillfrisknande och transformation och blev förstås nyfikna på vad som hände på mötena? Istället för att försöka förklara, så bjöd Jai med de vänner som var intresserade, på möten. Efteråt så hade de alla samma reaktion, djupt berörda och insiktsfulla uttryckte de samma sak; ”Tänk om det fanns ett 12-stegsprogram för människor som inte har ett beroende!”

Sedan dess har en idé funnits närvarande i Jai och som nu kommer fram i denna bok som har tagit nästan två år att skriva och färdigställa. Men det är inte enbart en bok, det är en rörelse som riktar sig till alla som vill arbeta med sin personliga utveckling och andlighet. Boken kan med gott resultat läsas och studeras på egen hand men det är i möten med andra som vi växer oss starka och fria. Därför rekommenderas att man söker sig till något av de The Ministry of I AM möten eller bokcirklar som erbjuds fysiskt eller online. Man kan också själv starta ett möte eller bokcirkel där man tillsammans arbetar med boken och dess innehåll. Boken är, trots sin engelska titel, skriven på svenska. Anledningarna är flera; Det finns ingen fullgod översättning att göra på uttrycket The Ministry of I AM, I Am är ett etablerat uttryck även i Sverige samt att titeln på boken avser inte endast boken utan också den andlig global rörelse som pågår världen över. Gå med i den andliga revolutionen du med!

 

Ur innehållet:
Textboken
 består av bakgrunden kring 12-stegsrörelsen och dess framgångar, Jai´s och Samya´s egna livsberättelser, de nya 12 stegen skapade för människor utan beroende och för de som är bekanta med 12-stegsrörelsen men som vill fördjupa sin andlighet, förklaringen om varför vi känner oss separerade från oss själva, andra och vår själ, hur kvantfysiken påvisar det andliga personer känner och upplever, perspektiv från en Kurs I Mirakler samt hur mysticismen finns i kärnan av alltihop.

Arbetsboken består av de 12 stegen, förklaringar till dessa samt övningsuppgifter som hjäper läsaren att inse vilka problemen är och dess konsekvenser (små som större) som blivit i ens liv. De ger läsaren en möjlighet att göra rent hus, finna sina värdegrunder och integritet och att återhämta sig. Man får en möjlighet att skapa självmedkänsla och empati för sig själv samt förstås att finna ett sammanhang och syfte såväl ur ett mänskligt som andligt perspektiv. Stegen är transformerande för synen på sig själv, andra och livet självt och innebär en helande resa hem till kärleken.

Personliga berättelser består av livsberättelser från ett flertal människor som beskriver sin resa genom smärta och kapitulation till balans, harmoni och frihet. Dessa berättelser visar hur intimt vår personliga utveckling och sökande inom andligheten är hör samman för oss. Men också vårt behov av att vara fria i vårt andliga sökande, med eller utan religiös tillhörighet. 

Om The Ministry of I AM ger en inblick och förståelse för inte bara begreppet utan också upplevelsen av vem vi alla är, var och en av oss. The Ministry of I AM är Oneness, förståelsen om vår sanna natur.

Verktygslådan ger dig fungerande verktyg som du kan använda dig av i din vardag, för att förstärka din upplevelse om din storhet men också för att fördjupa och utveckla. De här verktygen kan du använda helt för din egen skull eller dela med dig av till andra genom att praktisera dem i alla dina möten med andra; hemma, på arbetet, i skolan, på fiket eller var du än befinner dig. Det är kommunikationsverktyg, mindfulness, meditation, mantran, böner, intuitionsövningar och mycket annat.

Begreppsförklaringarna ger dig en förståelse i vad som menas med I AM, själen, ego, Källan, En Kurs i Mirakler med flera.

Mötesmaterial ger dig förslag på hur man kan inleda ett möte eller i en bokcirkel för att samla alla närvarande med rätt intention, om varför man samlas, vad man vill uppnå osv. Där finns också de 12-stegen som kan läsas och arbetas med samt förslag på hur man avslutar ett möte/bokcirkeln och bokar nästa möte.

 

Pris och beställning:
Boken är på 316 sidor med omslag i hårdband och priset är 295kr. Den ges ut av Love it Communications AB. Inkomster från boken kommer att användas för att bygga upp en hemsida med information om möte, bokcirklar och annan praktisk information.

Författarnas önskan är att boken på sikt får leva sitt eget liv och att det på sätt kan skapas en egen självgående rörelse, som baseras på kraften i boken, var och ens JA till sig själv och inte minst att denna rörelse framöver kan vara fristående från Love it för att verka helt av egen kraft.

 

Om författaren:
Jai Thornell har tidigare gett ut följande böcker (under namnet Per Ola Thornell); 

  • I Total Sanning? Falskt och äkta i den mediala världen, Parthenon Förlag
  • En Förnimmelse av det okända (med Jörgen Gustafsson), Livsenergi
  • Tankar för hjärta och själ, Egmont Publishing

Jai har arbetat som konsult inom behandlingsvården (Minnesotamodellen som bygger på 12-stegsprogrammet) i mer än 20 år. Bl a som informatör, motivatör, kommunikatör och utbildningschef.

Jai blev intervjudad i TGF TV av Irene Tomkinson när han gjorde volontärarbete under en vecka i New York. Intervjun handlr om de 12 stegen (andra steget specifikt) samt En Kurs I Mirakler och den kommande boken. Du kan se hela intervjun här.

 

 

Not: Medan The Ministry of I AM´s tolv steg är inspirerade av de tolv stegen i AA (Alcoholic Anynomous), så ska de inte ses som en anpassning av dessa sistnämnda. Snarare skapades de specifikt för denna support inom The Ministry of I AM och bör inte tolkas på annat sätt. AA, som är ett program enbart avsett för återhämtning från alkoholism är inte på något sätt knutet till eller stöder The Ministry of I AM.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår