The Big Bang - Källan expanderar

Om själen

Vad är själen? Och var finns den? Att beskriva själen och Källan kan bara göras symboliskt eftersom själen är det formlösa medvetandet, d v s den har ingen form. Och det har inte Källan heller även om vår fysiska verklighet är högst verklig.

Vår själ är en expansion av Källan !Vår fysiska kropp ligger dock som en blöt filt över själen på oss och vi agerar utifrån den fysiska verkligheten snarare än den formlösa själens godhet.

Men eftersom Källan är skapande så innebär ju det att du också är det, eller hur? Varje varelse är skapande i vår värld eftersom de i grunden är Källan. Så vi människor vi kan inte låta bli att skapa – det är en del av vår natur. Men frågan är vad vi skapar? Skapar vi destruktivitet och mörker eller skapar vi konstruktivt och ljus i vår vardag? Detta är en fråga att svara individuellt på. Hur ser det ut för dig?

Tänk så här; är du villig att överväga möjligheten att allt som skett tidigare i ditt liv har bidragit till att du befinner dig på den punkten du är i dag?  Fundera på det en stund, att det som har skett tidigare i ditt liv har bidragit till att du är vid den punkten du är i dag och att det till och med har tagit dig hit till denna stund till denna krönika och till detta liv till nu?

För i detta ögonblick, för i detta nuet så har du en möjlighet, för allt som någonsin hänt dig, både bra och dåligt, oavsett hur du dömt det innan, för i detta ögonblick i detta nuet, så har det en möjlighet att samverka, det är en möjlighet för dig.

Är det möjligt att du genom kraften genom Guds, Källans kraft, Den högsta kärleken som finns inom dig, här och nu och för evigt, att det är möjligt att du skapade hela världen utifrån hur du uppfattade den tidigare och hur du uppfattar den nu. precis på samma sätt som du skapade en dröm när du sov på natten, precis så skapade du denna världen.  Tänk efter – hur uppfattade du världen – mörk, våldsam, krigisk, profiterande, i stort och i smått, kanske hopplös på väg mot sin undergång? Den ego-energi vi sänder ut får vi tillbaka och när tillräckligt många sänder ut detta så skapas det eller hur? Både det individuella och kollektiva medvetandet är starkt och skapande.

Eftersom du skapade, så har du kraften att återskapa det. Genom lagen om själens sanning där du kan framställa världen enligt den enda sanningen istället för hur egot uppfattade världen, genom att komma ihåg att du fortfarande är som Gud skapade dig, att du är hel och att du är helig och att du kan frigöra dig från egots tänkande som säger att du är kraftlös, ensam sårbar och att du är öppen för en attack.

Gandhi sa ”Du måste vara den förändring du vill se i världen”. Ha sa inte ”Var den förändring du vill se i världen.” Ha sa ”Du måste…

När du agerar utifrån din själs godhet så omskapar du inte bara ditt liv, du omskapar också hur du ser på världen och du omskapar hela världen. Det är en lag. Så vilken värld vill du se i morgon? Och i övermorgon. Och om ett år? Det är hög tid att börja skapa den nu!

Det finns tre saker vi kan göra och som denna energi kan hjälpa oss med;

1. Vi behöver bli medvetna om vem vi verkligen är – Källan och därmed gudomliga.

2. Vi behöver göra anspråk, kräva den energin inom oss det vill säga att ta in den i oss och medvetandegöra den känslan om att det är sant.

3. Agera i den energin. Oavsett hur många filtar som försöks läggas över oss så behöver vi agera i våra liv utifrån att vi är Källan genom att vara ljus och kärlek.


Du drömmer att illusionen är verklig
Låt oss berätta mer om det här med att vi drömmer och som du säkert har hört – att allt är en illusion. Jag har under så många år hört detta och på ett plan själv sagt det – men det har kommit från munnen och inte från hjärtat. För jag har inte förstått det förrän senare. Så hur är det möjligt att allt bara är en dröm?

Vi ska göra vårt bästa för att förklara detta genom symbolik. Låt oss säga att du är förälder och att du har en fyraåring som ligger i sin säng och drömmer. Du tittar till henne för att se att allt är bra, och märker då att hon drömmer. Hon vrider och vänder sig i sängen och du kan se att hon känner sig obekväm. För henne har drömmen blivit hennes verklighet. Hon reagerar på figurerna i drömmen som om de vore på riktigt. Du kan däremot inte se drömmen. Varför? För att den inte är verklig och din fyraåring har aldrig lämnat sin säng. Hon är kvar i hemmets trygga vrå, men det kan hon inte se. Det finns inte i hennes medvetande och drömmen har istället blivit hennes verklighet.

Du vill väcka henne så att hon inte behöver vara rädd längre. Så vad gör du? Går du fram och skakar skiten ur henne? Förmodligen inte, för det skulle skrämma henne ännu mer och du vet att det inte är en kärleksfull handling. Så istället väcker du henne mjukt och varsamt. Kanske viskar du något i stil med (VISKA LITE HÄR); ”Lilla gumman, det är bara en dröm. Du behöver inte vara rädd. Det du drömmer är inte på riktigt. Alla dina problem, din oro, dina rädslor och all den smärta som du nu upplever är faktiskt ganska knasiga och onödiga eftersom de händer i din dröm som egentligen inte existerar. De kommer från samma tokiga idéer som skapade drömmen i sig. Om du kan höra min röst just nu, så är du redan på väg att vakna”.

Så fyraåringen börjar vakna till liv och under tiden förändras hennes dröm. Det beror på att sanningen kan höras i drömmen. Kom ihåg, sanningen finns inte i drömmen, men den kan höras i drömmen, Din fyraåring hör dig och börjar slappna av. Hon vaknar sakta och varsamt. Hennes dröm blir under tiden mer lycklig och sedan när hon vaknar helt, inser hon att hon aldrig lämnat sin säng. Hon var faktiskt hemma hela tiden. Hemmet finns fortfarande kvar, men hon var inte medveten om det. Allt eftersom medvetandet återvänder, vaknar hon upp och det faktum att hon befinner sig i hemmets trygga famn blir nu hennes verklighet. Du visste hela tiden att det var där hon befann sig. Det fanns inget behov för dig att se hennes dröm eller att reagera på den. Och var finns drömmen när hon väl har vaknat?

Ingenstans – den försvinner eftersom den aldrig funnits. Drömmen kanske kändes verklig men i själva verket fanns den inte – den var ett trick ifrån egot, De bilder vi ser i våra drömmar är projektioner ifrån egot. Vi ser alla bilder med en del av vårt sinne, men faktiskt projiceras de från en annan del av vårt sinne, en del som verkar dold för oss – det undermedvetna.

Och det är verkligen som ett trick eller trolleri – och här kommer den roliga biten, så häng med nu. När fyraåringen vaknar upp ur drömmen, så vaknar hon bara till en annan dröm. Så, när du vaknade i morse, i din säng, så vaknade du bara från en dröm till en annan. Detta är en funktion på olika nivåer som inte existerar i den rena andens verklighet. I själva verket kan man säga att anledningen till att den vakna drömmen känns så mycket mer övertygande än dina nattliga drömmar, är att du är övertygad om dess verklighet – och här hjälper dina fem sinnen till att övertyga dig om att det ÄR verkligt. Och visst är den upplevelsen övertygande, men den finns egentligen inte där. På nästa nivå – i andevärlden upplever vi verkligheten på samma sätt, men fortfarande är det inte verkligheten där heller. Det är bara en annan nivå av vakenhet i drömmen. Och alla människor du tror finns där ute i världen, är inte där heller.

Men jag vet, absolut, för dig har drömmen blivit din verklighet och det har fallit bort från ditt medvetande var du egentligen befinner dig. Som En Kurs i Mirakler uttrycker det; ”Hela din tid tillbringar du med att drömma. Dina drömmar när du sover och dina drömmar när du är vaken har olika former, men det är allt. Deras innehåll är detsamma”.

 

Sanningen kan höras i drömmen
Kom ihåg – du går mot ett uppvaknande – tror du att ditt medvetande vaknar men att du då är kvar i drömmen som ger dig samma yttre bild som du har nu? Det vore som att stiga upp på morgonen och gå till jobbet medan nattens drömmar pågår. När du vaknar upp så vaknar du ur hela drömmen och allt det du trodde var verkligt upphör att existera – även det yttre och det du kallar materia.

Så åter till ditt uppvaknande. Den helige ande, eller om du hellre vill kalla det för din intuition, viskar samma sorts saker till dig i den här drömmen just nu, som du skulle ha viskat till en fyraåring som ligger och drömmer i sin säng om natten. Han säger saker i stil med; ”Hallå vännen, det är bara en dröm. Du behöver inte vara rädd. Det du drömmer är inte på riktigt. Alla problem, din oro, alla rädslor och all den smärta som du nu upplever är faktiskt ganska knasiga och onödiga, eftersom de händer i en dröm som egentligen inte existerar. De kommer från samma tokiga idéer som skapade drömmen i sig. Om du kan höra min röst just nu, så är du redan på väg att vakna, eftersom sanningen kan bli hörd i drömmen”.

Sanningen finns inte i drömmen men den kan höras i drömmen. Och när du börjar känna till sanningen, som den helige ande kommer att delge dig på en mängd olika sätt, börjar du slappna av. Du vaknar långsamt och varsamt genom en fördjupningsprocess som kallas förlåtelse. På samma sätt som en fjärilslarv genomgår en förpuppningsprocess för att förbereda sig inför en högre och mindre begränsad livsform, blir du förberedd för en högre och mindre begränsad livsform, genom att ändra din uppfattning.

Och denna process ser olika ut för oss eftersom även våra drömmar ser lite olika ut – därför kan heller ingen vara längre i sin utveckling eller mer upplyst. Det är bara uppvakningsprocessen som ser lite olika ut för oss.

Oavsett hur uppvakningsprocessen ser ut, som ett resultat av detta, blir din dröm lyckligare, men lyckan är inte beroende av det som verkar ske i drömmen. Det är en inre frid som är din, oavsett vad som verkar pågå i din dröm. Och sedan, när du äntligen vaknar du helt, så inser du att du aldrig lämnat ditt hem, vilket är din fullkomliga Etthet med Gud. Du var faktiskt hemma hela tiden. Hemmet fanns fortfarande kvar, men du var inte medveten om det.

Bortse från språket eller religionen i sig nu och känn istället in betydelsen; Jesus uttryckte allt detta i Thomasevangeliet så här; ”Faderns rike är utspritt över jorden och människorna ser det inte”. När medvetandet återvänder, vaknar du upp till himmelrikets verklighet och vet att du alltid har varit trygg hemma hos Gud”.

 

Du är inte av denna världen
Men tänker kanske du – om allt det här är sant, då innebär ju det att Gud inte har den blekaste aning om att jag är här?
Men då missar du poängen fullständigt. Poängen är att du INTE är här. Och Gud vet var du egentligen befinner dig. Istället för att dyka in och göra en overklig dröm verklig, har Gud en betydligt bättre idé. Han vill att du ska vakna upp och inse att du är en del honom, den högsta kärleken, varandet, gudomligheten. Till slut kommer du att vakna upp i himmelriket, till den plats där Gud vet att du alltid har befunnit dig. Gud har inget behov av att varken se eller reagera på din dröm. I EN Kurs i Mirakler står det; ”Du är hemma i Gud, men drömmer om landsflykt, men är i helt i stånd att vakna till verkligheten”. Och säg mig, var befinner sig en dröm om tid och rum när du vaknar från den?

Ingenstans – den försvinner eftersom den precis som alla andra drömmar, bara är en synvilla som försvinner, en förtrollning som bryts. Och då blir verkligheten, din verklighet. Så, när du vaknar ur drömmen om tid och rum, finns inte tid och rum längre, vilket innebär att du inte behöver hänga runt i miljoner år och vänta på att alla andra också ska vakna upp. Det finns ingen annan som behöver väckas. Det finns ingen annan än du där ute. Det enda egot som finns är du, som uppträder som många. Det finns inte många egon – bara ett – det uppträder som det kollektiva medvetandet eller med andra ord – mörkret eller drömmen.

De personer du trodde fanns där ute, finns redan vid din sida i himmelriket, i nirvana, i Guds rike, i Källan, i Ettheten men inte som kroppar utan som vad de verkligen är, vilket är ande. Ingen kan bli lämnad utanför i Ettheten och ingenting kan saknas i helheten. Så alla som du någonsin har älskat och brytt dig om, både människor och djur, finns där. Åter igen, inte som något som någonsin har varit separerat, utan som något som aldrig kan vara separerat. Ingenting kan saknas i fullkomligheten. Allt som är fullkomligt ett, är konstant, vilket är en egenskap som inte existerar i ett universum av tid och rum. Däremot kan du uppleva ettheten, trots att du verkar befinna dig i en kropp. Hur då? Jo under ditt uppvaknande från drömmen så har du fortfarande en kropp men allt eftersom du vaknar helt upp så behövs den inte längre eftersom du inser att den var en del av drömmen.

Under tiden ändras din dröm, den blir lyckligare, du sänder ut själens kärlek i drömmen till den fysiska värld som verkar så verklig och som dåändras. Den kärlek du manifesterar ändrar den gemensamma drömmen som finns i separationen och genom Oneness så återförenas vi alla i etthet. Detta är vad som kallas för att följa sin innersta dröm – att få vara kärleken, vara fri, att göra det hjärtat brinner för. Så följ din dröm så skickar du ut den resonansen i världen – på så sätt ändras den gemensamma drömmen och världen blir en bättre plats att leva i tills vi vaknat upp helt och inser att vi aldrig lämnat Källan.

Vi är alla ett - ett med alltet, den högre intelligensen - det finns i sanning inget du och jag, bara i upplevelsen som fysiska varelser. Så vi är både gudomliga och mänskliga på ett sätt. Men som det står i En Kurs i Mirakler; "Ingenting verkligt är någonsin hotat. Ingenting overkligt existerar" Så det enda som är verkligt är att det är Källan som är allt - din kropp, rummet du sitter i, allt du ser, hör, kan smaka, lukta och känna på är Källan. Bakom tingen - bakom människors beteende finns det som är verkligt och sant. Därför är vi förenade med varandra - som bröder och systrar - alla lika heliga, värdefulla och viktiga. 

Varje ljusstråle manifesterar och vår själ är en del av Källan

Symbolisk bild för Källan "uppifrån" där den mörka mitten är essensen och som är kopplad via våra chakran

Varje stråle manifesteras - i det här fallet som en mänsklig varelse i en fysisk upplevelse med fem fysiska sinnen och ett 6:e sinne - varseblivningen

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår