Lynne McTaggart - vetenskaplig journalist och författare av bl a boken;
Fältet. Här tillsammans med Jai på konvent i Göteborg!

Kvantfysik och andlighet = Sant

Vad hade vetenskapen varit utan kyrkan och religionen? När Rom föll, bevarades den antika naturfilosofin tack vara de kristna klostren där man gjorde studier av skapelsen som ett sätt att förstå Skaparen. Det fanns ingen praktisk nytta av att betrakta rymden eller utforska naturlagarna, utan det är först under de senaste århundradena som vetenskapen fått teknisk användbarhet.

Fram till 1600-talet var religion, kyrka och vetenskap starkt sammankopplade tills vetenskapen frikoppaldes från de religiösa institutionerna. Två av dem som har ändrat vår syn på kosmos var katolska präster; Kopernikus som talade om den heliocentriska världsbilden samt Georges Lemaître som föreslog Big-Bang-teorin.


Andlighet och kvantfysik pratar samma språk

I det som kallas moderntid har vetenskapen blivit människans nya religion och forskare och professorer blivit de nya prästerna. Med pseudoskeptiker i hälarna har religion, andlighet och naturmedicin och alternativa behandlingsmetoder kastats på soptippen. Men som tur är så är förändringar på väg, inte minst tack vare kvantfysiken som kopplar samman sund vetenskap med andlighet. Så på många sätt har inte bara det tidigare sättet att utöva religion tappat ordentlig mark, även vetenskapen är på fall. Skolböckerna är fulla av fel inom fysik, kemi och biologi. Fanatismen är lika stor inom de vetenskapliga fakulteterna som i de gamla religonernas korridorer. Man kämpar för att behålla sin makt men det kommer inte att gå. De andliga lämnar religionen och ur den vetenskapliga askan reser sig kvantfysiken. Plöstligt är de innersta kärnorna tillsammans igen - utforskandet av vem vi är, förståelsen av skapelsen och Skaparen - andlighet och kvantfysik hör lika mycket samma som religion och modern vetenskap skiljer sig åt. ihop. Religion och den morderna vetenskap gör det inte. Hjärta och hjärna hör samman och är oskiljaktiga.


Inspirerande videos
Nedan finns lite intressanta klipp från bl a Ions Institutte som grundades av Edgar Mitchell - Astronaut på Apollo 14 och den 6:e människan som gick på månen. Den forskning de arbetar inom är fantastisk - de visar att healing fungerar, att empatiska känslor från en person kan kännas hos en annan, att elektroner har ett medvetande och verkar kunna göra val...och mycket annat! Här finns också länkar till Lynne McTaggart - vetenskaplig journalist som bl annat skrivit boken The Field - Fältet. Boken är full av vetenskapliga experiment, bevis och källförteckning över samtlig forskning som finns med i boken. När man läst denna bok så tror man inte längre på det "översinnliga", 6:e sinet, själen eller något annat som pseudovetenskapen förkastat. Man tror inte längre för att när man slagit i ihop boken så VET man! Vi är alla sannkopplade, medialitet är faktum, likaså intuition och att vi alla är sammankopplade. Läs den!

   

 

Länkar:

Science & Nonduality; www.sciencenonduality.com

IONS Institute of Noetic Science: http://noetic.org

Lynne McTaggart: http://www.lynnemctaggart.com

Dr Gary Schwartz: http://www.drgaryschwartz.com

Russel Targ: http://www.espresearch.com

Gregg Braden: http://www.greggbraden.com

Mind & Life Institute: http://www.mindandlife.org

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår