Bli Hyposyntesterapeut

Denna ettåriga diplomutbildning ger dig kompetens och erfarenhet som terapeut så att du kan ta emot egna klienter MEN du kan också gå denna utbildning enbart helt för din egen skull. Nästa kursstart är den 13 september 2018. Skicka in din intresseanmälan redan nu.

  

 

Hyposyntesen har sin grund i djupgående och kraftfulla terapiformer som exempelvis hypnos, NLP och Sedonametoden. Den är också inspirerad av ”The Work”. Alla är i grunden säkra och beprövade tekniker för personlig utveckling. Vi har nu tagit grunderna från hyposyntesen vidare, finslipat, lagt till och utvecklat än större djup och ett tydligat tillvägagångssätt som ger mer djupgående och kraftfulla personliga förändringar på ett enkelt och okomplicerat sätt. Stress, oro, ångest, känslor av oduglighet, rädslor samt upplevda problem i det yttre upphör att existera genom Hyposyntesen. 

Utbildningen är upplagd över sammanlagt 8 helger allt som allt under 1 år. Upplägget innebär att du kan arbeta som vanligt och ändå skaffa dig en ny utbildning. Detta ingår i utbildningen:

Hyposyntes ®
Hyposyntes ger den rena upplevelsen av vårt högsta jag - vår själ, en närvaro som medvetet skalar av yttre störningar och fokuserar på djupet i varandet. Vi lär oss hur det är att leva med ödmjukhet och acceptans som de viktigaste deviserna i vardagen, vi lär oss att ”se med medkänslans blick” Varje handling, varje ord har full effekt på vårt väsen och för att kunna vara en hjälpare, en vägledare för andra människor är det av största vikt att kunna sluta fred med vårt inre kaos och bli den renaste versionen av vår högsta vision om oss själv.

Spirituell Mindfulness
Spirituell Mindfulness är medveten närvaro på djupet som innebär att man får uppleva fullt ut vad jaget är, en närvaro som medvetet skalar av yttre störningar och fokuserar på djupet i varandet. Detta är viktigt då det är A och O för en seriös terapeut. Denna typ av Mindfulness handlar inte im att äta russin eller att gå i närvaro - vi går djupare in i själen och dess boning med Spirituell Mindfulness.

Tankens kraft
Tanken är det som driver oss i alla avseenden. Utan medvetenhet om tankens kraftfulla påverkan och möjlighet att styra den, kan vi heller inte förstå vad som sker i inre processer och läkningar. Vi jobbar med att medvetandegöra hur detta fungerar och hur vi kan befria oss från förslavandet av tankens påverkan. 

Kärlekens väg
Vi utforskar och upplever kärlekens väg för att kunna omfamna oss själva och andra. I denna utveckling sker mirakel som gör oss redo att ta hand om andra människor i deras processer. Wabi Sabi är ett förhållningssätt som vi kommer att utforska och lära oss att leva mer efter. Tilliten till livet kommer när vi stannar upp och ser skönheten och kärleken. Det betyder inte att vi flyr från verkligheten, bara att vi hanterar verkligheten på ett mer sant och varsamt sätt. Vi utforskar och öppnar upp för vår naturliga visdom som ger oss tillgång till en större frihet att leva våra liv mjukt och kärleksfullt.

Meditationens väg och röst
Meditationen är en stor del av Hyposyntesen. Att kunna bemästra både sin egen meditation och andras är en stor del av utbildningen. Vi lär oss meditationstekniker och hur vi använder rösten på bästa sätt för att kunna föra klienten in i ett djupt och avslappnat tillstånd. Detta är en stor del av framgången med hyposyntes, hur jag hanterar min röst och min egen inre stillhet är avgörande för klienten.

Spirituellt uppvaknande - Spiritual Peacemaking
Kursen vilar på ett andligt, icke-religiöst fundament på så sätt att vi arbetar med att utforska och närma oss de vi är i sanning och hur vi alla är sammanlänkade. Kursen ger dig möjlighet att direkt uppleva Oneness och hur vi alla är sammanlänkade med Källan och att separation därmed är ett tillstånd av egots illusion. Filosofier från exempelvis I AM-material, En kurs i Mirakler, Mindfulness m fl genomsyrar kurstillfällena.

Samtalets djup och betydelse samt ett terapeutiskt förhållningssätt
När man kommer till en terapeut för att få hjälp med sitt inre mående, för att kunna bli mer ett med sin storhet är det första intrycket avgörande för hur man kommer att lyckas. Man är ”naken” och sårbar, ofta med nervositet över att behöva blotta sin nakenhet inför en okänd person. Därför är samtalstekniker och ett terapeutiskt förhållningssätt en annan stor del av utbildningen för att inge förtroende och trygghet hos klienten. Vi använder oss av närvaro, förtroende, aktivt lyssnande och öppna frågor.

Etiska regler, lagar, ledarskap och profession är några andra viktiga delar som vi tar upp för att kunna känna och utstråla trygghet som verksam terapeut i vårt möte med klienter.

Praktiskt arbete med hyposyntesens olika tekniker
Vi arbetar även praktiskt med att använda det coachande förhållningssättet - på så sätt finner klienterna sina egna autentiska svar inom sig och du som terapeut får en bild av vad du ska lägga kraft på under Hyposyntesen.

Praktiskt arbete med samtalstekniker
Under kurstillfällena arbetar vi praktiskt med mallar i de olika Hyposyntesteknikerna genom övningar på varandra två och två. Då vi använder autentiska ”problem/situationer” i övningarna får du på ett naturligt sätt ett flöde i din personliga utveckling.

Inre arbete, grupparbeten, hemuppgifter.
Det inre arbetet med oss själva är av största vikt eftersom vi inte kan hjälpa någon annan innan vi själv jobbat med våra egna hinder och blockeringar. Arbetet med vårt inre kommer att fortgå genom hela utbildningen parallellt med det yttre kring Hyposyntesen.

Hur utbildningen är upplagd praktiskt
Vid kurstillfällena har vi förutom individuellt arbete, två-och-tvåövningar även grupparbeten i form av kreativa diskussioner och problemlösning. Hemuppgifterna består av att ta emot övningsklienter där du får träna både hyposyntesens tekniker, meditativ röstutveckling och samtalets tekniker. Du kommer även att få hemuppgifter och övningar för det inre arbetet med dig själv.

Totalt 8 helger varav 4 helger (en i början och en i slutet på båda terminerna) är från torsdag till söndag, alltså 4 heldagar (kl 10-18). Övriga 4 helger under utbildningen sker fredag kväll (18.30-21.30), hela lördagen och söndagen (10-18). 

Datum under 2018-2019:
Höst: 13-16 sept, 12-14 okt, 9-11 nov, 6-9 dec.
Vår: 14-17 febr, 15-17 mars, 12-14 april, 9-12 maj

Pris:
Priset totalt för privatperson är 33 000 kr. För företag är priset 33 000kr + moms. Vi erbjuder finansiering via Payson eller delbetalning direkt till Love it! 
Gör du din kursanmälan (länk längst ner på sidan) så skickar vi faktura på anmälningsavgift (800kr) och resterande belopp innan kursstart. Du kan också välja att betala din kurs med kort, faktura eller delbetalning via Payson och behöver då inte göra en kursanmälan till oss - vi får den automatiskt; webshop

Övernattning kan ske i kurslokal. Det finns även STF vandrarhem samt B&B i närheten.

OBS! Efter din Hyposyntesutbildning kan du komplettera din utbildning med en modul i Hypnos. Hypnosmodulen ger dig teoretiska och praktiska baskunskaper att arbeta med hypnoterapi, regressionsterapi och progressionsterapi. Modulen är specialutformad för våra Hyposynteselever och fördelad över tre helger. Modulen kostar endast 9 900kr inkl allt material. 

Information & kontakt:
För mer information om utbildningens upplägg och andra detaljer, kontakta Samya på 0703-44 55 52 eller samya@loveit.se

Vill du läsa mer om vår Hyposyntesutbildning? (OBS-datum i pdf stämmer ej, datum på denna webbsida gäller!!!) Ladda ner pdf här!

Läs mer om Hyposyntes i media. Ladda ner pdf här!

Läs artikeln om när Benny Rosenqvist får Hyposyntes; Läs pdf här!
 

Se vår annons med diplomerade Hyposyntesterapeuter; Annons

Vill du läsa vad elever på Hyposyntesutbildningen tycker? Läs mer här; Recension

Klicka på någon av knapparna nedan för att göra en intresseanmälan eller din kursanmälan!


            

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår