Homeopatiska läkemedel tillverkas genom homeopatiska tillverkningsmetoder som beskrivs i homeopatiska farmakopéer. En råvara (såsom en växt) blandas med ett hjälpämne (t ex etanol) till en modertinktur och den späds därefter i hjälpämnet vilket kallas potensering.

4 veckors onlinekurs; Homeopati för fysiskt välbefinnande och själsligt uppvaknande

Väck din egen inre läkare! Välkommen till en unik kurs som fördjupar din personliga och andliga utveckling genom homeopati. Du får effektiva verktyg som ökar din livskraft och som helar din fysiska, mentala och känslomässiga status.

OBS - i videon säger vi att kursen sker under 12 veckor, men just denna start är en 
komprimerad variant du kan gå helt för din egen skull eller som en förberedande kurs 
på 4 veckor som eventuellt vill gå vidare till den 1-åriga utbildningen som planeras starta
våren 2023. 

 

-Känner du att du vill bli mer hel och komplett i ditt liv?

-Vill du transformera stress, oro, negativa tanke- och känslomönster till lugn, balans och sinnesro?

-Lider du av utmattning, håglöshet eller depression?

-Vill du uppleva dig mer hel och komplett som människa?

-Känner du att du vill ha mer balans mellan människa och själ?

-Vill du lära dig homeopati för att behandla dig själv i vardagen?

Har du svarat ja på några av ovanstående frågor så är detta en kurs för dig.


Välkommen in i homeopatins fantastiska värld. Under dessa 4 veckor så får du kunskap och erfarenhet av hur du kan helas på alla plan med hjälp utav klassisk homeopati. Kursen ger dig det du behöver veta för att kunna starta upp ditt eget homeopatiska husapotek och för att hjälpa dig själv, familjen eller närstående. Den är också förberedande kurs för vår 1-åriga utbildning till Klassisk Homeopat som beräknas starta under våren 2023 Läs mer här; Bli Klassisk Homeopat
Lärare i denna kurs är Jai Thornell som driver och är utbildningsledare på Love it samt den klassiska homeopaten Björn Eneke som även har lång erfarenhet inom personlig och andlig utveckling. 

 


Kursupplägg start 6 september 2022

Varje vecka så får du tre inspelade lektioner på ca 30-45 minuter vardera samt en transkription (i pdf-form) av respektive lektion.

Vi träffas under 4 veckor varje söndag kl.18.00-19.00 online via zoom där vi utvecklar innehåll kring lektionerna samt delar insikter. Om du är förhindrad att delta så kan du se mötet i efterhand. 

Du har tillgång till kursmaterialet under 12 månader.

 

Kursen ger dig

1. Förståelse för vad Homeopati är och dess historia.

2. Du får kunskap om olika homeopatiska medel som stärker din livskraft fysiskt, mentalt och känslomässigt så att du kan hitta balans som människa och samtidigt höja ditt andliga medvetande.

3. Du får exempel på olika medel för ett akutapotek att ha hemma för olika situationer som allergi, insektsbett med mera. Du kommer att kunna använda homeopati både till dig själv och familjen.

4. Du får kunskap om forskning, kvantfysik kring homeopati. Men också vem vi är själsligt d v s hur homeopati, kvantfysik och andlighet hänger samman.

5.  Vi går igenom de olika själsarketyperna så att du får reda på vem du är i din kärna, din själsliga essens.

6.  Du får specialanpassade meditationer med unika helande frekvenser.

7.  Vi pratar kring boken En Kurs I Mirakler som säger; Helas sinnet så helas kroppen.

 

Innehåll kurs
Vecka 1 – Homeopatin och dess 2000-åriga historia, Grunden i hur Homeopati fungerar samt Homeopati - forskning och kvantfysik

Vecka 2 – Konstitutioner, dispositioner och medel, Att höja sitt medvetande genom homeopati samt Grundkonstitution, homeopatiska medel och behandlingen med det egna grundmedlet

Vecka 3 – Hur lika botar lika  - klientfall och beskrivningar, Helas sinnet så helas kroppen samt Lagen om Själens Attraktion och de olika själsarketyperna

Vecka 4 – Helande vibrationer och frekvenser, Mer om Homeopatin i vardagen som akutapotek, Mer om Homeopatin i vardagen som akutapotek samt sammanfattning och avslut

 

 

Vem vänder sig kursen till

  • Dig som vill hitta din egen inre läkare
  • Dig som vill skaffa ett eget husapotek för att behandla dig själv, familjen och närstående
  • Dig som är intresserad av att fördjupa din personliga och andliga utveckling och stärka din livskraft
  • Dig som är igång på olika sätt med din utveckling men som fastnat och behöver en extra skjuts
  • Dig som vill må bättre fysiskt, mentalt och känslomässigt
  • Dig som vill ha ett nytt verktyg att arbeta med i ditt liv
  • Dig som vill utforska relationen mellan din kropp och själ
  • Du som ev vill gå vidare till vår 1-åriga utbildning till Klassisk Homeopat

 

Du behöver ingen som helst erfarenhet av homeopati för att gå denna kurs. Om du har erfarenhet av homeopatisk behandling så är du förstås lika välkommen, Vi utgår från klassisk homeopati, d v s från det sätt som Hahnemann skapade den i sitt original där man behandlar hela människan, inte symptomen. 
Efter genomgången utbildning (inga prov men att du sett lektionerna och medverkar på onlinemötena) så erhåller du ett kursintyg. 

 

Om Homeopati
Redan under Antiken beskrev Hippocrates läkekonstens fader Homeopatin som ett av två olika behandlingssystem. Det andra synsättet och tillvägagångsättet  är den traditionella skolmedicinen eller allopatin, som sedermera Samuel Hahnemann benämnde den.

Homeopati betyder lika lidande och fungerar efter principen att ”lika botar lika”. Namnet Homeopati kommer ifrån Grekiskans homoios, vilket betyder lika och pathos, vilket betyder lidande.

Tanken och principen är att en substans som kan framkalla tecken och symtom hos en frisk människa, kan återställa hälsan hos en sjuk individ som har samma uppsättning tecken och symtom som substansen visar hos en frisk individ.

Ex. Om du står och hackar rödlök (Allium cepa, kallas det homeopatiska medlet som är gjort på rödlök), så rinner ögon och näsa med en klar genomskinlig och mild utsöndring, när en förkyld person har dessa symtom så hjälper Allium cepa personen att bli fri från sin snuva och förkylning.

Skillnaden mellan Homeopatin och den rådande skolmedicinen, är att Homeopatin alltid fokuserar på människan och ser tecken och symtom som vägvisare till att finna den lämpligaste behandlingsmetoden och det bäst valda medlet, för att starta kroppens självläkning. Nämligen att trigga livskraften så vår inre läkare får möjlighet att agera.

Skolmedicinen däremot ser tecken och symtom som sjukdomen i sig och försöker ta bort yttringarna (vägvisarna)! Vilket gör att livskraften hamnar i trångmål! När dessa yttringar inte längre ses eller känns vid, så säger läkaren att patienten är botad, när i själva verket sjukdomen endast har gått djupare, eftersom livskraften inte mäktat med att skapa ett balanserat tillstånd! Detta  undertryckande av kroppens naturliga utlopp, gör att det  i själva verket är en maskering och ett ökat lidande!

Homeopatiska medel används av mer än 100 miljoner människor i världen idag och med mycket gott resultat, I många länder finns det  homeopatiska sjukhus, universitetsutbildningar och det är inte ovanligt mellan homeopatin och allopatin.


Kvantfysiken och Livet

”Våra kroppar är uppbyggda av biljoner mikroskopiska celler, och i cellernas innersta värld gäller kvantfysikens lagar. Kvantfysiken beskriver hur fåglarna hittar hem över tusentals kilometer och hur en ödla kan hänga upp och ner i taket. Kvantfysiken förklarar också fotosyntesen som är grunden för allt liv på jorden – den process som ger en maskros kraften att spränga genom asfalten.

I kvantfysikens värld kan en partikel befinna sig på många ställen vid samma tidpunkt. Den kan förflytta sig genom att välja alla vägar mellan två punkter – samtidigt. Och information kan se ut att färdas över stora avstånd utan att det tar någon tid alls.

I den mikroskopiska världen kan det se ut som att naturens lagbundenhet faller samman till osäkerhet och slump bara genom att man tittar på den. Men det är faktiskt inte sant – den följer bara andra lagar: kvantfysikens skenbart paradoxala vägar i atomernas och molekylernas värld.

Kvantfysiken är också nyckeln till att förstå den genetik och biokemi som till slut förklarar hur vår kropp och våra sinnen fungerar och kan påverkas. Kunskapen om kvantfysikens betydelse för medicin och biologi kan göra det möjligt att diagnosticera och behandla sjukdomar på nya sätt, och kanske i framtiden besvara de verkligt svåra frågorna – hur uppstod och utvecklades livet på jorden? Och vad är liv?”

Källa: Kvantfysiken och livet, skriven av:

Joar Svanvik, professor em. i kirurgi vid Linköpings Universitet. Överläkare vid Transplantationscentrum, SU, Sahlgrenska Sjukhuset 4
Göran Johansson, professor i teoretisk och tillämpad Kvantfysik, Chalmers Tekniska Högskola, Göteborg
Ingemar Ernberg, professor i tumörbiologi, MTC, Karolinska Institutet, Stockholm.
Göran Wendin, professor em. i teoretisk fysik Chalmers Tekniska Högskola, Göteborg

 

Länkar forskning homeopati
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30901775/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33072196/


Om oss
Björn är klassisk homeopat och har medicinsk utbildning i botten med totalt 9 års utbildningstid, han har varit verksam som lärare samt har 20 års erfarenhet med homeopatiska behandlingar med sina patienter. Under kursen så har du möjlighet att boka egna individuella behandlingssessioner med Björn för ditt eget välbefinnande.

Jai Thornell är verksam som utbildningsledare och Soul Manifestation Coach sedan mer än 15 år tillbaka. Tillsamans med sin fru Samya driver han företaget Love it som utbildar i personlig och andlig utveckling.

 

Pris och kursstart
Priset för hela kursen är endast 4 900kr. För företag tillkommer 25% moms. Utbildningen startar den 6 september 2022 genom att du får tillgång till första lektionerna. Vi träffas sedan första gången online söndagen den 11 september kl 18.00 under en timme. Du har tillgång till programmets lektioner och material i 12 månader. Delbetalning månadsvis erbjuds (se nedan alternativ). För företag tillkommer moms med 25%.
OBS - om du i samband med din kursanmälan till 4 veckors kursen även vill anmäla dig till den 1-åriga utbildningen så går det bra. Skicka då in en separat kursanmälan även för den!

Välj mellan dessa fyra betalningsalternativ:
Alt 1: Betala hela beloppet samma månad som kursen börjar via faktura med 14 dagars betalningstid.  Belopp 4 900kr.

Alt 2: Betala räntefritt månadsvis under 3 månader med start samma månad som kursen börjar via faktura med 14 dagars betalningstid (ange 3 mån vid kursanmälan) = 1 633kr/mån i 3 månader

Alt 3: Betala räntefritt månadsvis i 6 månader, första fakturan kommer samma månad som kursen börjar. Det tillkommer vid detta alternativ en administrationsavgift med 25 kr/faktura. (ange 6 mån vid kursanmälan) = 817kr + 25kr = 842kr/mån i 6 månader

Alt 4: Betala din kurs med kort, faktura eller delbetalning via Payson Finansiering där du kan delbetala upp till 24 månader. Månadsbelopp från 313kr exkl uppläggnings- och aviavgift samt aktuell ränta. Du behöver då inte göra någon kursanmälan till oss - vi får den automatiskt genom att du går till vår webshop och anmäler där för detta sista alternativ. Gå till webshopen

 

              

En homeopatisk materia medica är en typ av homeopatiska encyklopedier som vanligtvis visar olika homeopatiska medel och beskriver de symtom och temperament som de passar bäst.

James Tyler Kent (1849–1916) var en amerikansk läkare mest ihågkommen som en föregångare till modern homeopati. År 1897 publicerade Kent en omfattande guidebok om mänskliga fysiska och psykiska sjukdomssymptom

Hahnemann (1755-1843) - Homeopatins fader skrev; ”I fullständig hälsa besjälar den immateriella vitala livskraften oinskränkt den materiella organismen, sammanhåller alla dess delar i en perfekt ordning och harmoni, både i tanke, känsla och handling, så att vi kan utvecklas för högre ändamål”.

Med hjälp av kvantfysik vet vi idag att all materia inte enbart består av solid massa, utan är uppbyggd kring och av energi. Förenklat kan sägas att all energi skapats och kommer ur det som kallas ”nollpunktsfältet” dvs ur total tomhet.

En kurs i Mirakler är en klassiker och en av de mest uppmärksammade och tongivande böckerna inom den andliga självhjälpslitteraturen. Boken, som har förändrat miljontals människors liv, handlar om att släppa taget om rädsla och öppna upp för sann kärlek, glädje och förlåtelse.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår