Björn är klassisk homeopat och har medicinsk utbildning i botten med totalt 9 års utbildningstid, han har varit verksam som lärare samt har 20 års erfarenhet med homeopatiska behandlingar med sina patienter.

1-årig utbildning till Klassisk Homeopat

Denna utbildning ger dig kompetens och erfarenhet i homeopatins fantastiska värld. Efter genomgången utbildning så kommer du att bli diplomerad Klassisk Homeopat och är redo för att kunna ta emot egna klienter och behandla dem framgångsrikt!

Du får:

 • lära dig Klassisk Homeopati mestadels genom praktiska övningar men också teori
 • gedigen träning i att använda homeopatiskt Repetorium och Materia Medica
 • kunskap i klientbemötande, sokratisk frågeteknik, patientsäkerhetslagen
 • träning i att utveckla din intuition och hur den tillsammans med kunskap gör att du kan ”förnimma” korrekt medel till dina klienter
 • en fördjupad holistisk syn på människan och hur homeopati, fysik och metafysik hänger samman
 • fortsatt fördjupad personlig utveckling och förståelse av dig själv ur ett holistiskt perspektiv
 • efter fullföljd och avklarad utbildning Diplom som Klassisk Homeopat

 

Upplägg och innehåll
Upplägget skiljer sig från många andra homeopatiska utbildningar då du i denna får kunskap och erfarenhet genom praktisk förståelse med bl a övningar i hur man tar en anamnes, hur man ser hela människan och inte bara symtom, hur man använder sitt Homeopatiska Repetorium och sin Materia Medica och hur man lär sig att förnimma/känna in klient och rätt medel. Vi utgår från den Klassiska Homeopatin, Samuel Hahnemann och på det sätt som homeopatin uppstått och är tänkt att användas vilket då gör den väldigt effektiv och kraftfull. 

Varje månad så får du:

 • 1 st videolektion om 3-4 st delar ur Repetoriet. 
 • 1 st videolektion om 8 st olika medel ur Materia Medica
 • 1 st videolektion om 25 st paragrafer ur Organon
 • 1 st videolektion med olika tema som exempelvis träna upp sin intuiton, synkronicitet, det coachande samtalet, samtalsteknik, klientbemötande, patientsäkerhetslagen osv
 • 2 st patientfall som ”övningar” och som sedan tas upp på månadsmötena online
 • Genomföra skriftliga frågor och redovisningar kring Repetoriet, Materia Medica och Organon som skickas in till kursledaren.
 • Onlineträff via zoom under 4 timmar en gång i månaden med föreläsning, grupparbete och genomgång av månadens innehåll och uppgifter. Dessa sker på söndagar.
 • 15 minuters individuellt möte med mentorsskap av Björn Eneke
 • 15 minuters individuell coaching av Jai Thornell

 

Vem kan gå denna utbildning?
Du behöver antingen ha genomfört vår förberedande 4 veckors kurs i Homeopati, andlighet och kvantmänniskan eller ha en annan homeopatisk utbildning/kurs i grunden. Du kan läsa mer om vår 4 veckors förberedande kurs här; 4 veckors kurs

 

Studietakt
Du behöver räkna med att lägga cirka 1-1,5 tim per dag eller cirka 8 timmar i veckan för lektioner och självstudier/övningar för att genomföra utbildningen.

 

Övriga inslag i utbildningen
I vår grupp på facebook så kommer du att kunna ställa frågor till kursledarna samt interagera med övriga i utbildningen. 

Du kommer under utbildningstiden också att ingå i en mindre grupp med andra deltagare och där ni träffas online en gång per månad under cirka en timme för att gemensamt lära tillsamans och dela med er av erfarenheter.

Du har full tillgång till allt utbildningsmaterial i 24 månader från utbildningsstart. 


Diplom
Efter fullföljd utbildning och godkända övningsuppgifter, så tilldelas du ett Diplom som Klassisk Homeopat. Om du av någon anledning inte hunnit diplomera dig så kan du göra det i efterhand. Oavsett om du är färdigdiplomerad eller ej så har du möjlighet att ha Björn Eneke som mentor även efter utbildningen. Tid för detta ingår inte i utbildningen utan köps av och betalas direkt till Björn.


Om oss

Björn är klassisk homeopat och har medicinsk utbildning i botten med totalt 9 års utbildningstid, han har varit verksam som lärare samt har 20 års erfarenhet med homeopatiska behandlingar med sina patienter. Under utbildningstiden så har du möjlighet att boka egna individuella behandlingssessioner med Björn för ditt eget välbefinnande.

Jai Thornell är verksam som utbildningsledare och Soul Manifestation Coach sedan mer än 15 år tillbaka. Tillsamans med sin fru Samya driver han företaget Love it som utbildar i personlig och andlig utveckling.

Utbildningsstart
Beräknas starta senvåren 2023. 

Ladda ner en fullständig presentation här: PDF

 

Pris och betalningsmöjligheter
Priset för hela utbildningen är 22 500kr och inkluderar allt förutom litteratur. Du behöver ha följande böcker under utbildningen: Kents Repetorium, Vermuelen Materia Medica samt Samuel Hanemanns Organon.
För företag tillkommer 25% moms. 

 

Välj mellan dessa fyra betalningsalternativ:

Alt 1: Betala hela beloppet samma månad som kursen börjar via faktura med 14 dagars betalningstid.  Belopp 22 500kr.

Alt 2: Betala terminsvis under två terminer. Faktura skickas vid varje termins början.  Belopp 11 250kr/termin

Alt 3: Betala räntefritt månadsvis under 12 månader med start månaden som kursen börjar Faktura med 14 dagars betalningstid. Månadsbelopp 1 875kr/månad. Adminavgift tillkommer med 25kr/månad.

Alt 4: Betala din kurs med kort, faktura eller delbetalning via Payson Finansiering med möjlighet att delbetala upp till 24 månader.. Klicka på länken: Gå till webshopen.


              

Jai Thornell är verksam som utbildningsledare och Soul Manifestation Coach sedan mer än 15 år tillbaka. Tillsammans med sin fru Samya driver han företaget Love it som utbildar i personlig och andlig utveckling.

En homeopatisk Materia Medica är en typ av homeopatiska encyklopedier som vanligtvis visar olika homeopatiska medel och beskriver de symtom och temperament som de passar bäst.

James Tyler Kent (1849–1916) var en amerikansk läkare mest ihågkommen som en föregångare till modern homeopati. År 1897 publicerade Kent en omfattande guidebok om mänskliga fysiska och psykiska sjukdomssymptom

Hahnemann (1755-1843) - Homeopatins fader skrev; ”I fullständig hälsa besjälar den immateriella vitala livskraften oinskränkt den materiella organismen, sammanhåller alla dess delar i en perfekt ordning och harmoni, både i tanke, känsla och handling, så att vi kan utvecklas för högre ändamål”.

Ladda ner fullständig presentation här

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår