Mindfulla samtal

Det är så många som pratar om att leva i nuet. men vad är det? Och hur gör man? När du bokar en Mindfulness-session hos oss så får du kunskap, verktyg och erfarenhet direkt under sessionen. Detta gör att du omedelbart kan omsätta dina nya kunskaper direkt i vardagen. Under sessionen samtalar vi mjukt, sitter i närvaro och finner sinnesron och lugnet i nuet.

En stor del av människors stress och obalans orsakas av tankar och känslor som är knutna till sådant som har varit och fantasier kring det som ska komma. Våra tankemönster gör att man grubblar, analyserar eller utgår från att vi vet hur saker och ting är (ofta utan belägg). Detta skapa känslomässiga, mentala och fysiska problem för oss och hindrar oss från att leva ett liv i frid med oss själva och vår omvärld.

De västerländska inslagen i mindfulness kan beskrivas (av Jon Kabat-Zinn) som konkreta verktyg som underlättar träningen i medvetenhet och närvaro. Här är några av de viktigaste:

Att inte döma eller bedöma
Försök att göra dig av med förutfattade meningar eller idéer. Se möten med personer, eller händelser, som en förstagångsföreteelse. En icke-dömande attityd ger dig möjligheten att se på omvärlden som någonting nytt. Varje dag.

Att ha tålamod

Lär dig konsten att vänta! Träna tålamodet genom att acceptera att det finns tid där det inte händer någonting alls. Klarar du av tandläkarens väntrum, bilkön eller minuterna innan bussen kommer utan att tänka på vad som ska ske här näst – då har du kommit en bra bit på väg!

Att ha nybörjarsinne

Hitta tillbaka till barndomens nyfikenhet, där varje dag erbjöd någonting unikt och spännande. Se människorna i din omgivning som nya, välj en ny resväg till jobbet och våga hälsa på personer du aldrig mött.

Att ha tillit till sig själv och andra

Lär dig lyssna till, och lita på, din magkänsla och intuition. Ta för vana att lyssna inåt, vad vill du, vad är bra för just dig? Och hylla ensamheten, våga vila i själva närvaron i ditt eget sköna sällskap!

Att inte sträva

Att ha många järn i elden är så långt ifrån mindfulness man kan komma.  Sluta fokusera på prestationer och färdigt resultat, det är ju resan mot målet som är själva livet!

Att acceptera

Lär dig acceptera saker du inte kan förändra. Att lägga negativa tankar på sådant du inte kan påverka, som vädret, skapar bara trista känslor. Arbeta med nuet, inte mot det, och släpp in toleransen i din vardag. Låt det lilla – men viktiga – ordet ”förlåt” ingå i parlören, det ger i sin tur ett mer generöst och lyckligt liv.

Att släppa taget

Lämna saker bakom dig, både bra och dåliga upplevelser. Stanna upp och observera dina tankar och känslor. Acceptera dem som de är, utan att ifrågasätta eller älta dem, och släpp taget om dem.

Pris: 1 200 kr för 60 min inkl moms

Vi erbjuder sessioner både på plats och på distans.


Bokning: 
Jai 0735-344 550

Vid förhinder så vänligen lämna återbud i så god tid som möjligt. Vid uteblivande eller återbud som inkommer senare än kl. 17.00 dagen före inbokad tid, debiteras fullt pris.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår