2021-12-01

Covid-19

Det pågår mycket just nu i vår värld och vi vill informera dig om hur vi tänker och agerar kring detta. När du är hos oss så vill vi att du ska känna dig trygg och säker, precis som alltid annars.

Uppdaterad 2021-12-09
Hej kära vänner och goa själar!

Alla planerade utbildningar  kommer att genomföras såvida inte myndighetsbeslut förhindrar detta. Vi följer förstås noggrant utvecklingen och besked från regering och Folkhälsomyndigheten. Sunt förnuft, kärlek i hjärtat tillsammans med den djupa medvetenheten om vår essens hjälper oss att se igenom och agera därifrån. FHM rekomkommendeationer avser endast allmänna sammankomster och berör inte Love its utbildningsverksamhet. Pandemilagen, covidbevis etc förändrar eller förhindrar inte heller genomförande av våra utbildningar.

Det är en vanlig missuppfattning att möten, utbildningar eller konferenser berörs, men det stämmer inte. Slutna möten, utbildningar eller konferenser som arrangeras av företag eller organisationer räknas inte som allmänna sammankomster och omfattas därför inte förbudet.

Vad menas med en allmän sammankomst?
En allmän sammankomst är tydligt definierad i lag, och avser exempelvis en demonstration, föreläsning, samling för religionsutövning, en teater, konsert eller en biografföreställning. För att en sammankomst skall ses som allmän krävs att den anordnas för allmänheten eller att allmänheten har tillträde till den.


 De försiktighetsåtgärder som vi vidtar på Love it är följande:

1. Kärlek och omtanke kan uttryckas utan kramar och att ta i hand. När vi ses så kan vi i stället hälsa med den traditionella Namasté-hälsningen med handflatorna som möts framför hjärtat. Vi kan ha en skön, mysig och givande tillvaro och närvaro tillsammans utan att ta i varandra just nu. Det är viktigt att poängtera att rädslan för influensan lätt blir felriktad. Ingen vill bli sjuk och vi behöver vara rädda om varandra, främst äldre och människor i riskgrupper.  Men det mesta som pågår i samhället handlar inte om själva influensan i sig utan det faktum att det belastar samhället ekonomiskt och att sjukvården måste hinna med och ha utrymme.  

2. God handhygien är vettigt. Så därför finns både tvål, pappershanddukar och handsprit på plats.

3. Våra grupper är aldrig större än max 12 deltagare. Vi hjälps alla åt och ser till att det finns gott om utrymme på plats så vi kan hålla tryggt avstånd. Vid bra väder kan vi förlägga delar av utbildningsdagarna utomhus. Beroende på utbildning och innehåll så kan vi också ersätta en kurshelg med att vi träffas online. 

4. En förkylning är inte så farligt men naturligtvis så är det inte så bra i något sammanhang att sitta med rinnande näsa eller kraftig hosta på en utbildning oavsett. Ett bra sätt att ge kroppen det som den behöver är exempelvis Ester-C som är ett kraftfullt C-vitamin, extra zink som boostar immunförsvaret. Förebygga är alltid bästa botemedlet. Krydda med extra mycket kärlek till dig själv och andra i tanke och handling så responderar även kroppen på det. Vi städar lokalen, torkar av handtag och andra ytor samt så behandlar/renar vi kurslokalen regelbundet med ozonmaskin för att eliminera bakterier och virus. I lokalen finns luftfuktare med kolloidalt silver som är bakterie- och virusdödande.

5. Om det mot förmodan skulle ske att någon får symptom som antyder att det är Corona, så ska man förstås inte komma. Missar man ett kurstillfälle pga detta så hittar vi lösningar på det. Om ett kurstillfälle skulle bli inställt pga av att flera inte kan komma pga myndighets restriktioner eller insjuknande i viruset eller om regering beslutar att samlingar, med det få antal vi är på våra helgkurser inte får förekomma, så skjuter vi kurstillfället framåt. 

6. Eventuella planerade föreläsningar räknas som allmän sammankomst. Vi tar in maximalt det antal som godkänns för att covidbevis inte ska behövas. (i skrivande stund 100 personer). Vi kommer att justera detta antal nedåt eller uppåt i enlighet med eventuella förändringar från FHM. Om covidbeis kommer att behövs för alla allmänna föreläsningar så kommer vi att ställa in evenemagent då vi inte stödjer idén med covidbevis. 

Så med ovanstående skrivet så är vårt huvudbudskap att allt löser sig.

Har du frågor eller funderingar så tveka inte att skriva till oss.

Med kärlek!
Jai & Samya

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår