2019-05-09

Turné 2-4 augusti med James Twyman och Peters Elmberg

Missa inte detta unika event - du har chans att se den innan den kommer upp på Broadway våren 2020

Turné med James Twyman Peters Elmberg 

• 2 aug kl 19.00, Sankt Gertrud, Malmö 
• 3 aug kl 19.00, Nia Movement Center, Göteborg 
• 4 aug kl 16.00, Birkagården, Stockholm  

 

James Twyman, bestsellerförfattare från Hay House har under året turnerat i USA med sin föreställning om Franciskus av Assisi för utsålda hus. Nu sätts den upp i Europa för första gången!
Peter Elmberg, musiker och grundare av Mundekulla framför några av de 12 fredsbönerna från olika traditioner som delades på ett fredsmöte i Assisi1980 som Peter varit med och tonsatt.

 

Om musikalen "The Passion of St. Francis"
James Twymn är en engagerad fredsaktivist som turnerat världen över med sin musik inte minst till krigshärjade områden. Han har alltid varit passionerad över Den heliga Franciskus av Assisi, dels har han valt att bli en franciskanermunk själv, men inte minst har han gjort en musikal om Franciskus liv och fn turnerar han med denna föreställning i USA. (Föreställningen kommer även att sättas upp på en av Broadways mindre secener under 2020). Föreställnignen framförs för första gången i Europa i samband med denna turnén. James Twyman har även tonsatt samma fredsböner som Peter gjort vilka härstammar från ett fredsmöte i Assisi 1986 (se nedan).

Bakgrund
Franciskus av Assisi, (1182-1226) var en italiensk tiggarmunk. Hans pappa var en rik tyghandlare, och mamman härstammade från en adelssläkt i Provence. Franciskus livsdröm var att bli riddare men efter  en stark andlig upplevelse valda han att leva bland de spetälskesjuka och ägnade sig åt att reparera kyrkobyggnader samt tiggeri och att ge så mycket han kunde åt de nödlidande; själv levde han i största försakelse. Människor slöt bredvid Franciskus, och kallade sig ”de små bröderna” Bröderna tilldrog sig stora skaror åhörare till sina predikningar. Franciskus natursyn präglades av att han såg Guds skapelse i den; fastän han periodvis levde som eremit var inte naturen en flykt från verkligheten, utan en plats där Guds kärlek manifesterades. 

Om fredsbönerna "12 Peace Prayers"
Fredskonsertern består av 12 fredsböner från olika traditioner inspirerat från ett fredsmöte i Assisi 1986 tonsatta av Peter Elmberg i samarbete med Jan Eric Ström och Lars Magnus Österberg. Varje sång inleds med att bönen läses på svenska och sedan framförs den på engelska. Varje sång erbjuder allsångsparti som som är enkelt att sjunga med på.  Läs mer www.12peaceprayers.com

Bakgrund
Johannes Paulus II (dåvarande Påven i Rom) bjöd in representanter från 12 olika religioner till Assisi år 27 okt, 1986 (Fransiscus hemby). Alla ombads ta med sig en fredsbön från sin tradition som delades i samband med en gemensam fredsceremoni. Han bjöd in till ytterligare två möten, dels 1993 efter kriget i Jugoslavien  samt 2002 efter terrordåden i New York då med en tydlig avsikt om att samlas för ta avstånd från krig i religionens namn. Benedictus XVI bjöd in till det fjärde mötet i Assisi den 27 okt 2011, 25 år efter det första mötet.  

BOKA BILJETTER HÄR; BOKNING

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår